Yaşam

Masterchef’ten İngiliz klasikleri: İngiltere’nin en iyi fish and chips tarifi

Fish and chips tarifi, 1 Temmuz Pazartesi akşamı Masterchef programında düzenlenen 3’lü eleme düellosu sırasında yarışmacılardan istenmiş olan İngiltere’nin klasik lezzetlerinden biridir.

İngiliz mutfağından ilham alarak evinizde mükemmel bir fish and chips yapmak oldukça mümkün! Altın renginde kızarmış, çıtır çıtır mezgit balığı ile sunulan bu tarif, lezzetli çıtır patates cipsi ve tercihinize göre ekşi bir sos ile servis edilir.

İşte, İngiltere’nin en iyi fish and chips’lerini aratmayacak bir deneyim için adım adım tarif…

FİSH AND CHIPS TARİFİ YAPARKEN BİLMENİZ GEREN PÜF NOKTALARI

  • Fish and chips tarifi yaparken kullanacağınız balığı pişirmeden önce baharatlamak, lezzetini büyük ölçüde artırır.
  • Tarifinizi büyük ölçüde etkileyecek bir diğer püf noktası ise balığı hamura batırmadan önce iyice kurulamaktır. Bu işlem çıtır çıtır bir dış kabuk elde etmenizi sağlar.
  • Fish and chips tarifini yaptıktan sonra balıkların fazla yağının süzülmesi için onları bir havlu kağıt serili tabağın içerisine ya da ızgara teli üzerine alabilirsiniz.

FİSH AND CHİPS TARİFİ



Fish And Chips Tarifi İçin Malzemeler;

  • 600 gram mezgit filetosu, derisiz
  • 3 adet kızartmalık doğranmış patates
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
  • ⅓ su bardağı çok amaçlı un
  • 2 büyük yumurta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz ve biber (balığı tatlandırmak için)

Fish And Chips Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Fish and chips tarifi yapmak için öncelikle yağın hazırlanması gerekir. Orta boy bir tencerede sıvı yağı orta-yüksek ateşte ısıtın. Yağın sıcaklığını kontrol etmek önemlidir; balık ve patateslerin çıtır çıtır olması için doğru sıcaklık çok önemlidir.

Adım 2

Yağ ısınırken orta boy bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve un karışımına yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından sütü ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Adım 3

Balık filetolarının üzerine tuz ve karabiber serperek tatlandırın. Balıkları hazırladığınız hamura batırın ve her tarafını eşit şekilde hamurla kaplayın. Hamura buladığınız balık filetolarını kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın. Balıkları pişirirken aşırıya kaçmamaya özen gösterin, her iki tarafın da eşit şekilde kızarmasını sağlayın.

Adım 4

Ayrı bir tencerede doğranmış patatesleri kızartın. Altın rengine ulaştıklarında çıkarın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine yerleştirin.

Hazırlamış olduğunuz fish and chips tarifini sıcak olarak servis yapın. Yanına taze limon dilimleri ve favori sosunu koymayı unutmayın. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

erenlerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Cumhuriyet Escort
Gülbahar Escort
Burhaniye Escort
Hürriyet Escort
Uğur Mumcu Escort
Sanayi Escort
Yenidoğan Escort
Ardıçlı Escort
Gayrettepe Escort
Altayçeşme Escort
Kulaksız Escort
Halıcıoğlu Escort
Çakmak Escort
Maden Escort
Tomtom Escort
Abbasağa Escort
Pürtelaş Hasan Efendi Escort
Hisarbeyli Escort
İçerenköy Escort
Basınköy Escort
Türkoba Escort
Balibey Escort
Mehmet Akif Ersoy Escort
Kestanelik Escort
Uğur Mumcu Escort
Çınar Escort
Piri Mehmet Paşa Escort
Çamçeşme Escort
Altayçeşme Escort
Telsiz Escort
Nisbetiye Escort
İdealtepe Escort
Fatih Escort
Topağacı Escort
Kulaksız Escort
Çifte Havuzlar Escort
Mustafa Kemal Paşa Escort
İhsaniye Escort
Yakacık Yeni Escort
Çırpıcı Escort
Mevlana Escort
Maltepe Escort
Yeni Mahalle Escort
Saraç İshak Escort